De halve Veluwe krijgt nieuwe borden

27 februari 2023 – Joehoe!! Ook de gemeenten Apeldoorn, Hattem, Epe, Barneveld, Brummen, Oldebroek, Heerde en Harderwijk hebben Veluwse welkomstborden besteld. Ermelo en Nunspeet hebben hun kernen al voorzien van borden in Veluwestijl. Met de nieuwe bestellingen heeft straks meer dan de helft van alle Veluwse gemeenten eenduidige en herkenbare welkomstborden.

Om de herkenbaarheid van de onze Veluwe te vergroten, is de afgelopen jaren door Veluwe op 1 gewerkt aan een Veluwse huisstijl. Daarmee willen we een kwaliteitsslag maken in stijlelementen op de Veluwe. Het gaat vooralsnog om informatiepanelen in het veld, bewegwijzering van routenetwerken en de welkomstborden. De nieuwe welkomstborden zorgen ervoor dat de verrommeling aan borden, die is ontstaan, teruggedraaid wordt.

Het mooie aan deze borden is dat het mogelijk is om er deels een eigen invulling aan te geven, waarmee de identiteit en het karakter van de gemeente zichtbaar is.

Dank aan Routebureau Veluwe, die de bestellingen en plaatsing van de borden regelt. Door hun inspanningen sluiten er steeds meer gemeenten aan! Zo maken we met elkaar de Veluwe weer een stukje mooier.