Beleving inkleuren per gebied

Er zijn er nu vier geweest en er komen er nog een heleboel. VisitVeluwe is op tournee langs de verschillende ‘belevingsgebieden’ op de Veluwe. Per bijeenkomst worden de hoofdrolspelers uitgenodigd uit dat gebied: recreatieondernemers, attracties, toeristische platforms, VVV’s of TIP’s, gemeenten en ook bewonersvertegenwoordigingen. Na een korte uiteenzetting over het karakter van het gebied gaat men gezamenlijk in gesprek over versterkingen en verbindingen.

De bijeenkomsten worden voorgezeten door de regiocoördinator van VisitVeluwe. Rémon Ridder heeft drie van de vier bijeenkomsten begeleid. Hij is er vooral voor het middengedeelte van de Veluwe en toevallig werden de eerste bijeenkomsten voor gebieden uit het midden georganiseerd. Rémon: “Het is erg gaaf om de positieve reacties op de voorstellen voor beleving uit de zaal te horen. Elke bijeenkomst heeft hetzelfde doel maar pakt steeds anders uit. Ik zie tot nu toe leuke verschillen in de reacties van de bezoekers. Sommige belevingsgebieden zijn al wat meer gevestigd waardoor het meer gaat over het managen van bezoekersstromen. Andere belevingsgebieden staan nog in de ideeënfase om boekbaar en beleefbaar aanbod te ontwikkelen. Wat altijd wel terug komt is dat de verbinding met elkaar gezocht moet worden om de beleving in het gebied te versterken. Je ziet na afloop ook de uitgenodigden elkaar opzoeken om verder te spreken en dat is helemaal de bedoeling.”

Belevingsgebied Koninklijke Veluwe

Belevingsgebied Industriële Veluwe

Belevingsgebied Veluwezoom

Belevingsgebied De Hoge Veluwe

Bastiaan Overeem Van VisitVeluwe is er ook iedere bijeenkomst bij. Hij heeft als adviseur bijgedragen aan de opzet van de Belevingsgebieden en ziet nu in de praktijk of het kan gaan werken. Bastiaan: “Het is ontzettend mooi om te zien hoe betrokken de Veluwenaar is bij de Veluwe. Het gesprek met elkaar en de nieuwe verbindingen tussen partijen maken de roadshow bijeenkomsten nu al tot een succes. Tijdens elke bijeenkomst is er niet alleen aandacht voor toeristische aantrekkingskracht maar ook voor de oorsprong van het gebied, hoe het landschap is ontstaan en hoe het erfgoed daarmee samenhangt. We nodigen iemand uit die daar wat over kan vertellen en dat vindt men altijd erg interessant. Dit onderdeel geeft veel inspiratie die dan weer ingezet wordt bij het versterken van de beleving voor inwoner en bezoeker.”

Alle belevingsgebieden worden bezocht de komende maanden. Op de projectpagina staat wanneer de bijeenkomsten zijn.

 

Voor de bijeenkomsten is een animatie gemaakt waarin het principe van de belevingsgebieden wordt uitgelegd. De plaatjes in de galerij hieronder komen uit de animatie…