De Veluwe is dichter bij Arnhem dan je denkt…

Het weer is geweldig op woensdagochtend 17 mei en dat is een goede gelegenheid voor de Arnhemse wethouder voor Toerisme & Recreatie om op de fiets te komen. Wethouder Ine van Burgsteden wordt verwacht op de Kemperbergerweg in Arnhem (tegenover een van de pannenkoekenhuizen daar) omdat de frames met doeken officieel geopend gaan worden.

Vanwege de grote betrokkenheid van de Hoenderloogroep bij de totstandkoming van de frames met doeken, is een aantal jongens overgekomen uit Hoenderloo om de plechtigheid mee te maken. Een van de jongens gaat mee de hoogwerker in om van bovenaf het enorme doek weg te halen dat over het laatste paneel hangt.

Wethouder Ine van Burgsteden (hier in het midden) is enthousiast over de korte lijn tussen de beleving van de drukke en creatieve stad en de grootse en inspirerende natuur.

Wethouder Van Burgsteden vertelt dat Arnhem een bijdrage wil leveren aan de opdracht om de Veluwe weer op 1 te krijgen. De doeken begeleiden de verkeersgebruiker in het noorden van Arnhem op twee manieren. Wie van noord naar zuid rijdt, krijgt kort en krachtig te zien wat hem (haar) te wachten staat als wordt doorgereden naar het centrum van Arnhem. Wie van zuid naar noord rijdt en dus de stad verlaat, wordt met fraaie beelden in de juiste Veluwestemming gebracht. De campagne is helder: fraaie beelden met hooguit één aanprijzing of het nou ‘beleven’ is of ‘spotten’. Het kan zowel in de stad als op de Veluwe.

De frames met de doeken zijn tot stand gekomen vanuit de gemeente Arnhem in nauwe samenwerking met het Kröller-Müller Museum, Nationaal Park De Hoge Veluwe en Diep Arnhem, de organisatie die de vormgeving verzorgt van de citymarketingcampagne Made in Arnhem. De houten frames zijn ook gebruikt tijdens de viering van het jaar van Van Gogh. Ze zijn gemaakt van Veluws hout door de jongeren van jeugdzorginstelling de Hoenderloo Groep. Deze duurzaam geproduceerde frames passen perfect binnen de natuurlijke omgeving.