Eerste laadpaal uit groepsaankoop staat in Epe

Op donderdag 30 januari werd de eerste laadpaal vanuit de Veluwse groepsaankoop in gebruik genomen. De wethouder voor Recreatie & Toerisme in Epe, de heer Erik Visser, onthulde samen met de voorzitter van de VeluweAlliantie Willem Bijleveld de paal en zij gungen meteen aan de slag met het opladen van een auto. Die eerste paal staat in bungalowpark De Rietberg in Epe, waar de eigenaren Léon en Jos Freriks het gezelschap hartelijk verwelkomden.

In de zomer van 2019 zijn Veluwse ondernemers en grondeigenaren benaderd met de vraag of zij mee wilden doen met een groepsaankoop van laadpalen voor elektrische auto’s. Rond de 32 partijen hebben zich bij start aangemeld waarna is gekeken welke leverancier het beste aanbod deed om de recreatieondernemers te ontzorgen en de laadpalen te exploiteren. Het bedrijf ParkNCharge kwam als beste uit de bus en zij zijn direct aan de slag gegaan. De eerste ondernemers die zich hebben aangemeld, worden de komende maanden voorzien van laadpalen. Intussen kunnen ook andere Veluwse ondernemers zich melden en profiteren van de groepsaankoop. Er zijn standaardafspraken gemaakt om de recreatieondernemer maximaal te ontzorgen en de kosten te minimaliseren. Inzet is om de duurzaamheid op de Veluwe een impuls te geven, maar ook om de bezoekers aan de Veluwe een betere service te bieden.

 

Het laden is gestart! V.l.n.r. Jos Freriks, Willem Bijleveld, Erik Visser en Léon Freriks.

PARKnCHARGE exploiteert ruim 200 laadpalen (voor bedrijven en in de publieke ruimte). Zij hebben ervaring als exploitant op het gebied van realiseren, beheren en onderhouden van de zogenaamde laadinfrastructuur. PARKnCHARGE werkt voor het plaatsen van laadpalen samen met Ecotap, een bedrijf dat werkt met medewerkers met afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Zo wordt ook op die manier een bijdrage geleverd aan duurzaamheid.

Wie meer wil weten over de Veluwse laadpalen, kan terecht op de Projectpagina.