En de teller staat op 200!

december 2023 – De 200ste gastheer/-vrouw van het landschap op de Veluwe rondde eind november de IVN-opleiding af. Reden voor een feestje in Rheden, waar 19 recreatieondernemers hun certificaat ontvingen. IVN leidt sinds 2017 ondernemers en vrijwilligers op en rond de Veluwe op tot gastheer-/vrouw van het landschap. Ondernemers leren over de cultuurhistorie, flora en fauna in hun directe omgeving. Kennis die ze vervolgens weer met hun gasten delen. Veluwe op 1 heeft deze training mede mogelijk gemaakt. Onze voorzitter Willem Bijleveld feliciteerde de cursisten en benadrukte hun cruciale rol in het zo belangrijke behoud van de balans tussen natuur en recreatie.
Ook IVN directeur Joline de Weerdt was aanwezig om haar felicitaties over te brengen. Aan het einde van de dag werden de certificaten en de gevelbordjes overhandigd door wethouder Ronald ter Hoeven van Rheden. Hij zei trots te zijn op IVN, op de gemeente die de cursus mede mogelijk maakte en vooral op de deelnemers, ondernemers die in hun drukke leven toch ruimte vonden om de training te volgen.

IVN geeft de cursus in heel Nederland en inmiddels zijn er zo’n 2500 gastheren/-vrouwen van het landschap. Elke cursus is toegespitst op de locatie en dus uniek. In oktober ontvingen 18 ondernemers uit de IJsselvallei  hun certificaat. Dat was een mooie samenwerking over de provinciegrenzen heen: deelnemers kwamen uit Deventer, Zwolle, Olst-Wijhe, Voorst, Epe, Raalte, Hattem en Heerde

IVN maakte nog een korte film waarin cursisten aan het woord komen.