Ermelo voorzien van nieuwe, Veluwse welkomborden!

9 maart 2022 – Het was stralend weer toen wethouder Leo van der Velden en programmamanager Dianne Nijland op 9 maart de nieuwe, Veluwse welkomborden van Ermelo officieel onthulden. Ermelo is daarmee de eerste Veluwse gemeente die al haar komborden vervangen heeft door nieuwe exemplaren, met een mooie Veluwse uitstraling. Inmiddels sluit een aantal andere gemeenten aan en hopelijk worden op termijn álle welkomborden op de Veluwe vervangen.

Met deze nieuwe borden en de uitrol over zoveel mogelijk Veluwse gemeenten wil Veluwe op 1 een einde maken aan de verrommeling die er op de Veluwe is ontstaan als het om bebording gaat. De nieuwe borden stralen frisheid uit. Ze zijn tot stand gekomen door samenwerking tussen verschillende vormgevers en sluiten daarmee aan op andere stijlelementen die Veluwe op 1 in de toekomst wil toepassen, onder andere bij de Veluwse ontvangstlocaties.

Routebureau Veluwe
Een lang gekoesterde wens is een kwalitatief hoge, duurzame, eenduidige uitstraling van bebording op en rond de Veluwe. Het routebureau verzorgt het hele traject: van bestelling tot desgewenst het beheer en onderhoud en het verwijderen en afvoeren van de oude borden. ‘De verwijderde borden plaatsen we in ons ‘foute bordenmuseum’ in onze werkplaats,’ zegt Han van den Heuvel van het routebureau gekscherend.

Eenheid
De Veluwe is een uniek gebied met prachtige en waardevolle natuur, fraaie dorpen, gezellige steden en leuke attracties. Een gebied waar mensen graag en veel verblijven, maar dat straalt het gebied (nog) niet uit. Daarom is er een Veluwestijl voor recreatieve bebording ontwikkeld; een zogenaamde ‘familie’ van verschillende soorten borden voor allerlei soorten gebruikers. De toepassing ervan is geen verplichting, maar een uitnodiging aan partijen om zich aan te sluiten en mee te doen. Het vervangen van alle welkomborden in Ermelo is een mooi mijlpaal. Hopelijk zullen er nog vele volgen!

Deze mijlpaal was reden voor een taartje: