Fietsen op de Veluwe: 2050 kilometer langs 575 knooppunten

fietsroutes-veluwe-kleinHet fietsknooppuntennetwerk Veluwe wordt in 2017 uitgebreid en verbeterd. De gemeenten op de Veluwe en de provincie Gelderland investeren daarmee in de toeristische infrastructuur en de beleefbaarheid van de Veluwe. Deze Veluwebrede samenwerking ondersteunt zo op een mooie en doeltreffende manier het gezamenlijke doel: de Veluwe op één!

De aanpassingen in het netwerk bestaan uit het verbeteren van bestaande en toevoegen van nieuwe routes en knooppunten. Het nieuwe netwerk bestaat uit 2050 kilometer en 575 knooppunten, en kan in twee richtingen gefietst worden. In het ontwerp is rekening gehouden met het beter ontsluiten van recreatiebedrijven, horecavoorzieningen en Veluwse bezienswaardigheden, en nog steeds brengt het knooppuntensysteem de bezoeker naar de plekjes op de Veluwe waar natuur en landschap goed tot hun recht komen.

Het werk aan het knooppuntennetwerk start februari 2017 en loopt door tot april. In deze periode zal sprake zijn van overlast voor de gebruikers. De wijzigingen zijn zo omvangrijk dat bestaand kaartmateriaal (print) in veel gevallen niet meer bruikbaar zal zijn. Diverse uitgevers hebben reeds aangekondigd in 2017 nieuw drukwerk voor de Veluwe uit te geven. Voor ondernemers met eigen routes geldt het advies om per situatie te kijken naar eventuele wijzigingen die in deze routes moeten worden aangebracht.

Informatie

Vanaf december 2016 wordt het nieuwe netwerk op aanvraag beschikbaar gesteld voor GIS-toepassingen. Wie meer informatie wil kan een pdf downloaden. Ondernemers in de vrijetijdssector en lokale promotieorganisaties kunnen een print van het nieuwe netwerk opvragen via de projectleider voor de fietsknooppunten Veluwe: Roelof Siepel. Via dit mailadres kunnen alle geïnteresseerden zich aanmelden voor periodieke updates over de voortgang van dit project.