Glasvezel voor buitengebied Apeldoorn, Barneveld, Nijkerk en Putten

Ermelo en Nunspeet zijn binnen… Nu nog de rest van de Veluwe aan de glasvezel. Voor recreatieparken biedt dat kansen om de aantrekkelijkheid van een verblijf te versterken. Overdag op de fiets de natuur in en ’s avonds de belevenissen delen met vrienden en familie via Facebook en Instagram.
De aannemer is in het buitengebied van Ermelo en Nunspeet bezig om de werkzaamheden voor het leggen van glasvezel voor te bereiden. Dat vraagt nog even wat tijd want dat is nodig om het zorgvuldig en goed te doen. Intussen richt de campagne Glasvezel buitenaf zich op het volgende deelgebied: Vallei en Veluwe Midden. In Veluwe Midden zitten de buitengebieden van de volgende Veluwse gemeenten: Apeldoorn, Barneveld, Nijkerk en Putten. Geïnteresseerden uit van deze gemeenten kunnen tot 3 april 2018 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Bij tenminste 50% deelname gaat de aanleg door, dat is de helft van de ongeveer 4500 huishoudens en bedrijven in het deelgebied Vallei en Veluwe Midden. Ambassadeurs in het gebied zijn nauw betrokken om draagvlak te krijgen voor voldoende deelname.

Informatiebijeenkomsten

Illustratie: Consumentenbond

Glasvezel buitenaf kiest ervoor om inwoners zoveel mogelijk rechtstreeks en persoonlijk te informeren. Inwoners krijgen een uitnodiging voor een bijeenkomst in de bus.
“Wij vinden het belangrijk om te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen daar terecht met vragen,” aldus Piet Grootenboer, de directeur van Glasvezel buitenaf.

Wanneer zijn er waar informatiebijeenkomsten in het deelgebied?

Datum Plaats Locatie Adres
29-Jan Nijkerk De Schakel Oranjelaan 10
30-Jan Zwartebroek Dorpshuis en Zalencentrum De Belleman Eendrachtstraat 97
31-Jan Putten Zalen- en congrescentrum De Aker Fontanusplein 2
1-Feb  Uddel Dorpshuis Het Blanke Schot Garderenseweg 33

Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit vijf dienstaanbieders voor een glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van € 1600,- bij eenmalige afkoop of € 12,50 per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal € 995,- extra.