Go Veluwe lanceert nieuwe outdoorgame:  beleef Operatie Cannonshot met Bertje & De Buffalo’s

Vanaf 24 april is met de tweede outdoorgame van Veluwe Go een belangrijk stukje geschiedenis her te beleven: Operatie Cannonshot. Hiermee herdenkt gemeente Voorst niet alleen 75 jaar vrijheid maar brengt de gebeurtenis ook op een bijzondere wijze onder de aandacht van de jeugd. 

Wie de game speelt, maakt een indrukwekkende fietstocht door de gemeente Voorst en beleeft Operatie Cannonshot tijdens de dagen van april 1945. De fietsroute begint bij de Dorpskerk in Wilp en eindigt op vliegveld Teuge. Onderweg bezoeken deelnemers tien gamelocaties die een grote rol speelden tijdens bevrijdingsoperatie Cannonshot. Daarbij staken Canadese militairen met hun Buffalo’s (amfibievoertuigen) de IJssel over van Gorssel naar Wilp. Door middel van Augmented Reality (AR) gaan de spelers op de tien gamelocaties echt terug in de tijd. Door middel van oude foto’s zien zij hoe het er vroeger uitzag op de plek waar ze staan. Ze horen de geanimeerde gesprekken tussen Bertje en opa Bril, die aangevuld worden met spannende geluidseffecten waarmee de beleving compleet is. 

Magische bril
Bertje is een jongen van 10 jaar. Hij vindt op de zolder van zijn oma een magische bril. Als hij hem opzet, ziet hij door de bril de wereld van april 1945. Bovendien hoort hij de stem van zijn overleden opa die hem vertelt over de dagen van Operatie Cannonshot. Bertje en opa Bril gaan samen op pad om aan de hand van gevonden voorwerpen uit de tweede wereldoorlog, de belangrijkste plekken van de bevrijding te bezoeken. De speler van de game, die gaat met ze mee. 

De Go Veluwe App werd in mei 2019 voor het eerst gelanceerd met de game: Wilhelmientje & Woyko, de koninklijke queeste. Daarin nemen Wilhelmientje – de latere koningin Wilhelmina – en haar paard Woyko de speler mee naar de plekjes van haar jeugd aan het einde van de 19e eeuw. Die interessante belevingsroute is 19 kilometer van Station Apeldoorn naar ‘halte Assel’ en staat klaar om door ondernemende gezinnen ontdekt te worden. 

Go Veluwe de prijswinnende app in Provincie Gelderland
De Go Veluwe App is bedacht en ontwikkeld door Mathanje Huisman. Het was haar inzending voor Prijsvraag de Veluwe, uitgereikt door de provincie Gelderland in december 2017. Door gebruik te maken van een game met Augmented Reality en audiotours als toevoeging aan de omgeving, worden spannende, educatieve verhalen verteld. Daarmee wordt fietsen op de Veluwe een avontuur voor het hele gezin. De app is gratis te downloaden via de app stores (iPhone en Android). Voor meer informatie: www.goveluwe.nl.