‘Go Veluwe’ vermaakt en leert…

De Voorzitter van de VeluweAlliantie Willem Bijleveld in gesprek met de Kinderburgemeester van Apeldoorn

Met een gezellige lancering op woensdag 15 mei in een zonnig Apeldoorn is Go Veluwe in de lucht! Deze App voor op de smartphone koppelt actief wandelen of fietsen aan het beleven van avonturen op de Veluwe. Het eerste avontuur speelt in Apeldoorn en daarom nodigde projectleider Mathanje Huisman iedereen uit op het Stationsplein om met elkaar het spel te spelen. Het officiële gedeelte werd gedaan door Willem Bijleveld als voorzitter van de VeluweAlliantie en de kinderburgemeester van Apeldoorn, Sibel Ozcan. Niet te lang want de genodigden wilden graag naar buiten om met de App aan de slag te gaan.
In het eerste avontuur is Wilhelmina als kind per ongeluk terecht gekomen in de huidige tijd en door het vinden van verschillende objecten op de route, kan zij weer terug naar 1890. Die objecten moeten alle jonge avonturiers vinden via Augmented Reality: de telefoon ziet meer op bepaalde plaatsen dan het gewone oog. En intussen wordt er spelenderwijs ook veel informatie gegeven.

De Go Veluwe App komt voort uit de Prijsvraag die was uitgeschreven nadat de Veluwe prijzengeld had gewonnen doordat het Nederlandse publiek de Veluwe had aangewezen als een van de drie mooiste Natuurgebieden van Nederland. Uit de meer dan 300 inzendingen koos de jury voor dit idee van Mathanje. Die is er, samen met een team, maanden mee bezig geweest, maar nu is hij beschikbaar.
Mathanje: “We beschikken nu over een platform waarin we veel meer avonturen kunnen plaatsen. Het eerste avontuur valt nu te beleven in het Koninklijke Apeldoorn, maar ik ben in gesprek met verschillende andere Veluwse gemeenten om ook daar avonturen op te zetten. Het is een ideale manier om de jeugd te betrekken bij de Veluwe. Beleving en activiteiten gaan zo heel mooi samen.

Projectleider Mathanje Huisman (rechts) kijkt of ze Sibel en haar moeder moet helpen… 

Onder grote belangstelling van de media gingen kinderen lekker aan de slag om Wilhelmientje te helpen…

Basis voor ieder avontuur is een route waarlangs objecten zijn te vinden. De verbinding zit hem dan in een leuk verhaal voor kinderen. Als ze er iets van leren, is dat mooi meegenomen. Mathanje: “Bij de VeluweAgenda gaat het om het versterken van de beleving en dat is iets waar Go Veluwe goed bij kan helpen. Het kan over erfgoed gaan, dankzij de App hoef je niet overal binnen te komen om toch binnen te kunnen kijken, maar ook over natuur. Ik wil graag in gesprek met iedereen die een idee heeft daarover!”
Wie een idee wil hebben van Go Veluwe: de App is gratis te downloaden en als je in de buurt van Apeldoorn bent kun je direct aan het speuren slaan…

Mathanje Huisman is te bereiken voor meer informatie: mathanje@goveluwe.nl of 06-2088 6038.