Groepsaankoop Laadpalen: 32 aanmeldingen

De oproep aan Veluwse ondernemers en terreinbeheerders om aan te sluiten bij de groepsaankoop voor laadpalen om elektrische auto’s van stroom te voorzien, is succesvol verlopen. Maar liefst 32 partijen hebben zich aangesloten bij dit duurzame initiatief. En dat zijn ondernemers vanuit verschillende disciplines: campings, recreatieparken, hotels, restaurants, bed & breakfasts. Maar er zit ook een jachthaven tussen en een kasteel. Al deze partijen doen mee voor tenminste één laadpaal, maar dat kunnen er ook meer worden.

 

 

 

Negen laadpaalleveranciers bestuderen mogelijkheden

De bal ligt op dit moment bij de laadpaalleveranciers, aangezien zij tot en met 25 oktober de kans hebben om met een mooie offerte te komen. De afgelopen maanden is er vanuit de markt veel interesse getoond in deze uitvraag, waardoor de kans op een mooi aanbod groot is. Op 1 november wordt bekend gemaakt welke leverancier de opdracht heeft binnengehaald en de parkeerplaatsen van de 32 recreatieondernemers van laadpalen mag gaan voorzien.

Het enthousiasme bij veel ondernemers maakt dat druk wordt onderzocht of er een vervolg kan komen op deze campagne. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle bezoekers van de Veluwe met hun duurzame vervoer zich welkom weten op de Veluwe.