IVN goes ‘Wild’!

Drie zalen gevuld met enthousiaste leerlingen. De Pathé-bioscoop in Arnhem is niet gewend al zo vroeg filmliefhebbers te ontvangen en op deze koude donderdagochtend 1 februari hadden de bussen er moeite mee om op tijd de leerlingen af te leveren. Want ze kwamen van alle kanten van de Veluwe. Uit Arnhem (makkie!), maar ook uit Apeldoorn, Ede, Nijkerk en Nunspeet bijvoorbeeld.

Het interactieve deel. Met de smartphone je mening geven.

Het IVN start het project Jongeren Adviesbureau voor veel Veluwse scholen met een grootse aftrap! Achtergrondinformatie over de Veluwe en dan de vertoning van de film ‘Wild’ van Luc Enting. Een film die pas ’s avonds voor het grote publiek in première gaat.

En na afloop vragen hoe Luc Enting het allemaal heeft gedaan…

De scholieren gaan de komende maanden aan de slag met een serieuze opdracht om de Veluwe verder te helpen. In verschillende groepen per school werken ze een opdracht uit die ze later als advies kunnen aanbieden aan provincie, gemeenten, terreinbeheerders, recreatieondernemers en al die andere betrokkenen die werken aan een sterkere Veluwe. Handig als je dan al wat weet over de bezoekers aan de Veluwe en daarom moeten de jonge adviseurs eerst braaf luisteren naar presentaties met schema’s en cijfers voordat de stem van de André van Duin door de filmzaal klinkt. Over moeder zwijn die haar kinderen probeert op te voeden.

Het enthousiasme is groot. De leerlingen vinden het een mooie film. Drie leerlingen uit Nijkerk mogen na afloop in de lobby nog wat vragen stellen aan filmer Luc Enting die gelukkig maar niet uitgepraat raakt over wat hij allemaal heeft meegemaakt tijdens het filmen. En de leerlingen kunnen de lastige terugreis aanvaarden om in de eigen scholen aan de slag te gaan!