Meedenken over de betaalbaarheid van recreatieve infrastructuur

Fietspad Speulderbos

In maart organiseren we vanuit Veluweop1 bijeenkomsten over de financiering van het beheer van de recreatieve infrastructuur op de Veluwe. Deze bijeenkomsten vinden per deelregio en digitaal plaats en zijn bedoeld voor alle geïnteresseerden die mee willen denken.

De recreatieve infrastructuur is van groot belang voor de Veluwe als populaire bestemming en als gebied om in te wonen. Maar de lusten en lasten van het beheer zijn helaas niet in balans. De terreineigenaren ontvangen geen dekkende vergoeding voor beheer en onderhoud, terwijl het gebruik toeneemt. Daar komt bij dat vooral andere stakeholders van deze voorzieningen profiteren.

De VeluweAlliantie werkt daarom met alle stakeholders aan een sterke, financieel volhoudbare, recreatieve infrastructuur. In november hebben we hier een drukbezocht digitaal symposium aan gewijd, wellicht heeft u daar aan deelgenomen. We hebben toen afgesproken op het niveau van deelregio’s verder te praten over de meest kansrijke oplossingen.

Tijdens de komende meetings willen we met u de mogelijke onderdelen van ons eigen ‘Veluws model’ bespreken. Het gaat om betaald parkeren bij natuurgebieden, vignetten voor MTB en paardrijden, een rol voor het Routebureau, de kracht van lokale systemen en tot slot een Veluws fonds voor de financiering van het beheer van onze recreatieve infrastructuur.

De volgende bijeenkomsten staan gepland:
– Regio Noord Veluwe: dinsdag 16 maart, 13.30 – 15.00 uur
– Gelderse Cleantech Regio: donderdag 18 maart, 10.30 – 12.00 uur
– Gelderse Vallei Regio: dinsdag 23 maart, 13.30 – 15.00 uur
– Regio Veluwezoom: donderdag 25 maart, 10.30 – 12.00 uur

Wilt u bij één van deze bijeenkomsten aanwezig zijn, dan kunt u dat tot uiterlijk 5 dagen van te voren laten weten aan projectleider Johan Kaspers via kaspers@brederodeadvies.nl. U ontvangt dan een agenda met vergaderlink. Achtergrondinformatie vindt u op hier. We stellen uw deelname aan het gesprek zeer op prijs, dus graag tot in maart!