Park De Hoge Veluwe wekelijks op televisie

Als vast onderdeel van het programma De Grote Tuinverbouwing op 6 gaat Lodewijk Hoekstra (bekend geworden door Eigen Huis & Tuin) de komende 39 weken op bezoek bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In het onderdeel ‘Lodewijks Groene Geluk’ reist hij door het land om mensen op een leuke manier te vertellen over de natuur, duurzaamheid en biodiversiteit. In De Hoge Veluwe zal daar ook de geschiedenis van het Park bij horen.

Henk Ruseler en Lodewijk Hoekstra

De bekende boswachter van het Nationale Park, Henk Ruseler, neemt Lodewijk mee naar het mooie afwisselende landschap en natuurlijk naar de vele dieren die er leven: van herten en moeflons tot de kevers en sprinkhanen. Gedurende een groot deel van het tv seizoen zal Lodewijk ook andere plaatsen in de buurt van het Park bezoeken. Zo gaat hij in Apeldoorn naar het Paleispark achter Paleis het Loo en laat hij de boombunkers op het Veluwse stationsplein zien. In Arnhem bezoekt hij Park Sonsbeek, volgt hij het water dat de stad inloopt en gaat hij naar Het Watermuseum.

De Hoge Veluwe is het icoonproject voor 2019 en dit programma is daarvoor een aanloop. Vooral de opening van Het Landhuis, als nieuw hart voor het Park, zal in de schijnwerpers worden gezet omdat we vanuit Veluwe-op-1 met icoonprojecten de bezoekers telkens weer een reden willen geven om langs te komen op de Veluwe. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is vanaf zaterdag 29 september wekelijks te zien bij De Grote Tuinverbouwing om 17.00 uur op 6! Zondagochtend om 9.45 uur is de herhaling!