Bebording

Kunnen we de bezoekers van de Veluwe op een meer eenduidige manier welkom heten en de weg wijzen? Met het project Bebording proberen we zoveel mogelijk grondeigenaren te verleiden om voor borden met een Veluwse uitstraling te kiezen. Inmiddels hebben de gemeenten Ermelo, Renkum, Nunspeet, Hattem, Oldebroek, Putten en Heerde hun welkomstborden vervangen. Andere gemeenten volgen. Zo krijgt de Veluwe met kleine stapjes steeds een eenduidigere uitstraling.

Veluwestijl
In 2018 heeft de VeluweAlliantie een gezamenlijke aanpak voor recreatieve bebording vastgesteld die kwaliteit, duurzaamheid en eenheid moet uitstralen. Het ontwerp van de borden is tot stand gekomen door samenwerking tussen verschillende partijen en sluit aan op bebording van de Veluwse routenetwerken en andere Veluwse stijlelementen. De nieuwe welkomstborden moeten zo een einde maken aan de verscheidenheid van bebording die op de Veluwe is ontstaan.

De welkomstborden maken onderdeel uit van een zogenaamde ‘familie’ van verschillende soorten borden voor allerlei soorten gebruikers. De toepassing ervan is geen verplichting, maar een uitnodiging om zich aan te sluiten bij een eenduidige uitstraling van bebording op de Veluwe. De welkomstborden kunnen – naast de Veluwse uitstraling – ingevuld worden met de eigen identiteit of het specifieke karakter van een gemeente.

Routebureau Veluwe
De borden worden geplaatst door het Routebureau Veluwe. Deze verzorgt het volledige traject: van bestelling tot – desgewenst – het beheer en onderhoud en het verwijderen en afvoeren van de oude borden.

Wil je met jouw gemeente ook bijdragen aan een eenduidige en herkenbare stijl op de Veluwe? Stuur voor meer informatie of een offerte een mail naar info@routesopdeveluwe.nl.