Laadpalen op de Veluwe

Binnen het project ‘Laadpalen op de Veluwe’ wordt gewerkt aan een groepsaankoop voor laadpalen om elektrische auto’s van energie te voorzien. Het aanbieden van laadpalen sluit aan bij de ambities voor meer duurzaam toerisme. Elektrische auto’s zorgen namelijk voor een reductie in CO2 uitstoot, voorkomen lokale luchtvervuiling doordat deze auto’s geen fijnstof uitstoten en daarnaast zijn elektrische auto’s stil wat geluidshinder voorkomt. Kortom: goed voor natuur en milieu! Goed voor landschap en beleving…
Komende jaren zal het aandeel elektrische auto’s naar verwachting een enorme vlucht nemen, en is het daarom ook belangrijk dat Veluwse partijen voorbereid zijn door laadpalen aan te bieden.

Voor een korte en bondige samenvatting, hebben we een brochure beschikbaar. Die is hieronder te downloaden en te verspreiden!

De brochure met uitleg over waarom het een goed idee is om mee te doen met de groepsaankoop van Laadpalen

Laadpalen als service

Van alle Nederlanders heeft 70% geen eigen parkeerplek en veel elektrisch rijders zijn daarom toegewezen op buitenshuis laden op bestemming. Recreatieondernemers zullen steeds vaker de vraag krijgen van hun gasten of ze een laadpaal hebben.
Daarom organiseert Veluwe-op-1 een groepsaankoop van laadpalen voor recreatieondernemers zoals vakantieparken, horeca, attracties, hotels, musea, campings en dagrecreatie. Op deze manier kunnen we samen de bezoekers van de Veluwe hoogstaande service blijven bieden.

 

Het is ongelijk verdeeld: laadpalen vlakbij Ede…

Groepsaankoop laadpalen

De groepsaankoop laadpalen is voor alle Veluwse recreatieondernemers zoals vakantieparken, horeca, attracties, hotels, musea, campings en dagrecreatie.

Voordelen voor de ondernemer:

  • Marktconforme laadprijs voor elektrisch rijder, dus een aantrekkelijk aanbod voor uw klanten
  • Schaalbaar ingroeimodel voor de komende drie jaar: geen onnodig aantal laadpalen maar wel tegemoetkomen aan groeiende laadbehoefte
  • De geladen stroom wordt verrekend door de marktpartij met de e-rijder, waardoor u hier geen omkijken naar heeft
  • Laadpalen worden tien jaar lang beheerd en onderhouden door marktpartij
  • Hardware en software van de laadpalen zijn toekomstbestendig
  • U betaalt niets voor de laadpalen, wel voor de werkzaamheden op eigen terrein (kabels leggen tot locatie van laadpalen en plaatsen van biggenrug).

Procesplanning

Het proces van de groepsaankoop bestaat uit vier fasen:

  • Fase 1: afgerond. Samen met een projectgroep die Veluwse recreatieondernemers vertegenwoordigen, hebben we gekeken naar de wensen voor laadpalen op de Veluwe.
  • Fase 2: juli-september. Fase 2 bestaat uit de aanmeldingen verzamelen van recreatieondernemers die zich aansluiten bij de groepsaankoop. Hoe meer aanmeldingen, hoe beter het aanbod vanuit de markt. Betrek daarom vooral uw collega’s en meld u voor 6 september aan.
  • Fase 3: september-oktober. Fase 3 bestaat uit het selecteren van een geschikte marktpartij. De meest geschikte marktpartij wordt gekozen op basis van kwaliteit van dienstverlening en/of product en concurrerende tariefstelling. Als u in Fase 2 een aanmelding heeft gedaan, kunt u vanaf 11 oktober het contract met de marktpartij ondertekenen.
  • Fase 4: vanaf oktober 2019. Fase 4 bestaat uit de plaatsing van de laadpalen. Op naar meer service voor de bezoekers aan de Veluwe!

Op 14 mei was er een overleg met ondernemers over de laadpalen: Joost Kemp (Nationaal Park De Hoge Veluwe), Frank Simon (Koninklijke Burger’s Zoo), Michel van Meerten (Recreatiepark Het Veluws Hof), Judith Stoevelaar (Buitenplaats Beekhuizen) en Jesse van Weezel (Hotel Hoog Soeren / Restaurant No 15).

Maak uw interesse kenbaar!

Heeft u interesse om op de hoogte gehouden te worden over de groepsaankoop? Maak dat kenbaar via deze link! Wij nemen dan spoedig contact met u op.

Meer informatie?

Benieuwd naar details zoals looptijd van contract? In de flyer over deze groepsaankoop staat een Toelichting bij de Veluwse groepsaankoop laadpalen waarin de achtergrond, doelen en de uitgangspunten van de groepsaankoop worden toegelicht. Download hier de flyer inclusief Toelichting.

Contactgegevens

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Bibi Fabius of Zita Koks. Stel gerust al uw vragen, wij staan u graag te woord!