Putten plaatst als vierde gemeente welkomstborden in Veluwse stijl

13 april 2023 – En dat is vier!! Tussen de stortbuien door draaide wethouder Ewoud ’t Jong van de gemeente Putten het laatste schroefje in een van de vijf nieuwe welkomstborden die de gemeentegrenzen vanaf dinsdag 12 april sieren.

De oude borden – waarop digitale informatie te lezen was – zijn verdwenen, ze waren verkleurd en verouderd. Met de nieuwe borden is Putten de vierde Veluwse gemeente die de Veluwestijl welkomstborden plaatst. Een heel aantal andere gemeenten heeft ze inmiddels besteld.

De afgelopen jaren is er door Veluwe op 1 gewerkt aan een Veluwse huisstijl, voor een uniforme uitstraling op de Veluwe. Dit gaat over welkomstborden, informatiepanelen en bewegwijzering van routenetwerken. De nieuwe welkomstborden zorgen ervoor dat de verrommeling aan borden, die is ontstaan, teruggedraaid wordt.
Het mooie aan deze borden is dat er ook deels een eigen – in dit geval Puttense – invulling aan de borden gegeven kan worden door foto’s en informatie. Daarmee is de specifieke identiteit en het karakter van de gemeente zichtbaar.
Op naar de volgende gemeente…