Routebureau Veluwe tekent Sportakkoord

Roelof Siepel, projectleider van het Routebureau Veluwe, was op dinsdag 11 december op het Gelders Sportgala. Hij was daar omdat het Routebureau een van de mede-ondertekenaars is van het ‘Sportakkoord’. Daarin lezen we een ambitie als: door kracht, kennis en inzet met elkaar te bundelen, ontstaat een vitale, sportieve en aantrekkelijke Gelderse sportregio. Een goed sportklimaat maak je samen. Partijen zijn door de provincie Gelderland uitgedaagd en hebben elkaar geïnspireerd om hun ambities in het Gelders Sportakkoord de komende jaren te realiseren. Waarom doet Het Routebureau Veluwe daar eigenlijk aan mee? We leggen drie vragen voor aan het Routebureau…

Waarom heeft het Routebureau het akkoord ondertekend? Roelof Siepel: “In het Sportakkoord leggen heel veel partijen een gemeenschappelijke ambitie vast om ieder voor zich, maar ook samen te werken aan een sportief Gelderland. De Veluwe is natuurlijk bij uitstek een regio om lekker buiten te sporten. Niet alleen wandelen en fietsen, maar bijvoorbeeld ook de routes voor paardrijden of mountainbiken zijn volop in ontwikkeling. We doen dat niet alleen voor de bezoekers van de Veluwe, maar ook voor de bewoners. Beide willen we op een gezonde en sportieve manier laten genieten van al het moois dat de Veluwe te bieden heeft.”

Wat gaat Het Routebureau Veluwe doen in relatie tot het akkoord? Roelof: “De buitensporten nemen een belangrijke plek in binnen het Sportakkoord. Door uitbreiding en versterking van het routeaanbod willen we de Veluwe beter positioneren als aantrekkelijke regio om recreatief te sporten. Het gaat dan niet alleen om goede bewegwijzering, maar ook om goed onderhouden paden en sportief uitdagende singletracks voor mountainbikers. Het Routebureau Veluwe gaat er voor zorgen dat het aanbod op de Veluwe de komende jaren verder wordt uitgebreid, zowel in omvang als kwaliteit”

Waarom vindt Het Routebureau het goed dat een dergelijk akkoord bestaat? Roelof: “Het Sportakkoord maakt zichtbaar dat heel veel partijen betrokken zijn. Vanuit het Routebureau wordt nu al samengewerkt met sportbonden als de KNHS of NTFU, met lokale sportverenigingen (wandelclubs, mtb-verenigingen) en kennispartners (zoals de Gelderse Sportfederatie, het Fietsplatform, Wandelnet maar ook de provincie Gelderland zelf). De samenwerking koesteren we en breiden we de komende jaren graag verder uit; het Sportakkoord is daarvoor niet per se nodig, maar kan wel een katalysator zijn.”