Terugkoppeling werkateliers Gebiedsopgave

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het was een gezellige volle zaal in het Noord Veluws Museum in Nunspeet op woensdagmiddag 6 juli. Iedereen die een bijdrage had geleverd aan een van de acht werkateliers óf dat graag had willen doen maar verhinderd was, mocht aanschuiven om te luisteren naar wat er was gehaald en welke lijn daar in te ontdekken is. Na een kort woord van welkom van ambtelijk trekker Jan de Kleuver en een schets van het proces door projectleider Floris Gerritsen vertelde Jorrit Noordhuizen van NOHNIK wat het plaatsen van al die vlaggetjes op de plattegrond van de Veluwe opleverde. Aan de hand van grote panelen werden de inzichten duidelijk gemaakt.

Schaapskooi door Jan van Vuuren

Schaapskooi door Jan van Vuuren

Als dank voor de inzet van de atelierbezoekers werd een Veluwe-extraatje geserveerd. Museumdirecteur Erik Stotijn vertelde iets over de achtergronden van de schilder van de Veluwe: Jan van Vuuren. Op dit moment is er een expositie met het werk van deze kunstenaar uit Nunspeet.

Voor degenen die er niet bij konden zijn is een samenvatting van het verhaal gemaakt om te downloaden en te verspreiden in eigen kring. Omdat de illustraties in het document groot zijn, zijn die apart te downloaden:

Werkatelier in Ugchelen