Veluwe Remembers: veel activiteiten gaan toch door

Het leek er even op dat de activiteiten van Veluwe Remembers door het coronavirus niet door konden gaan. Gelukkig is er samen met de provincie een oplossing gevonden: de subsidietermijn wordt verlengd tot en met mei 2021.

Tot onze grote vreugde zien we dat veel organisaties aangegeven gebruik te zullen maken van deze regeling.  Zij verplaatsen hun activiteiten rondom 75 Jaar Vrijheid naar het najaar of mei 2021, zoals de Canadian Walk, een grootschalig evenement in Apeldoorn. Een aantal projecten zoeken naar alternatieve vormen en gaan bijvoorbeeld digitaal verder, zoals het project Helpt Elkander dat op 16 april een documentaire uitbrengt over onderduikers in Velp.

Verder wordt er samen met de provincie gekeken hoe we het kroonjaar van 75 Jaar Vrijheid tot mei 2021 op het netvlies van de Veluwse inwoners kunnen houden. Zo wordt er binnenkort een Vrijheidskrant over de Veluwe (huis-aan-huis) verspreid met verhalen rondom de Veluwe Remembers-activiteiten. Een prachtig bewaarexemplaar en aanmoediging om straks, na de coronacrisis, samen de vrijheid intens te vieren en beleven. Ook de app en webiste van Gelderland Herdenkt blijft actief tot aan mei 2021. Hier vind je de actuele agenda van alle evenementen.

Kijk voor meer informatie en updates rondom Veluwe Remembers ook op de eigen Facebookpagina.