VeluweAlliantie stelt Stijlboek Routenetwerken & Panelenfamilie vast

Met de vaststelling van het Stijlboek Routenetwerken & Panelenfamilie kiest de VeluweAlliantie voor eenheid in stijl voor bewegwijzering van routenetwerken en informatiepanelen. Dit zorgt voor betere informatievoorziening en een beter kwalitatief beeld, zeker ook omdat toepassing het mogelijk maakt om oude bebording e.d. op te ruimen. Op sommige plekken is het echt een rommeltje.

Een mooi voorbeeld van de Veluwestijl zijn de welkomstborden die al veel Veluwse gemeente hebben geplaatst. Maar denk ook aan informatiepanelen bij Veluwse ontvangstlocaties en uiteraard de bewegwijzering langs wandel-, fiets-, MTB- en ruiter- en menpaden. Of aan belevingsobjecten, die op bijzondere plekken langs thematische routes staan en landmarks (herkenbare markeringspalen bij grotere ontvangstlocaties).

Een eenduidige, herkenbare stijl draagt bij aan bestemmingsmanagement: het (ver)leiden van bezoekers naar locaties op de Veluwe waar bezoekers mogen komen, waar zij optimaal van de Veluwe kunnen genieten.

De uitvoering en plaatsing van bebording en panelen wordt verzorgd door het Routebureau Veluwe; het ontzorgt met advies over de inrichting, inkoop, plaatsing en beheer en onderhoud.

Veluwestijl Routenetwerken en informatielocaties

Voor informatie is het Routebureau bereikbaar via: info@routesopdeveluwe.nl