VeluweCongres 2020 het bezoeken waard!

Inschrijven kan al! Via https://8ey00wb.momice.events/ Het registratiesysteem staat weer klaar om vast te leggen dat u er bij wil zijn op donderdagmiddag 12 maart voor het jaarlijkse VeluweCongres. Qua locaties reizen we de hele Veluwe over en daarom zijn we dit jaar in congrescentrum De Werelt aan de Westhofflaan 2 te Lunteren. Reserveer uw agenda vanaf 13.00 uur want dan bent u al harte welkom. Het programma begint om 13.30 uur. Marlies Claasen is er vanouds als onze dagvoorzitter. Anders dan de voorgaande jaren zijn er twee rondes voor de workshops, dus u mag zich straks opgeven voor twee titels. Wij denken dat we een ruime keuze hebben klaargezet: voor de recreatieondernemers, voor de natuurbewakers, voor de beleidsmensen.

In het plenaire gedeelte zal de Wageningse hoogleraar prof. dr. René van der Duim iets vertellen over Toerisme in relatie tot Duurzame ontwikkeling. Van der Duim heeft meegeschreven aan het rapport ‘Waardevol Toerisme’, uitgegeven door de Raad van de Leefomgeving en Infrastructuur (RLI). Hoe ga je goed om met de verwachte toename van bezoekers en voorkom je dat toerisme ons overkomt? Er zijn meer dan voldoende beleidsinstrumenten om te sturen op de ontwikkeling van toerisme met oog voor de balans tussen toeristische druk en draagkracht van de leefomgeving. Hoe kunnen we dat op de Veluwe aanpakken?

 

 

Journalist Michiel Hegener kunt u ontmoeten tijdens de workshop De Veluwe op 10! In zijn publicatie ‘Ons Wilde Oosten’ waar onlangs een tweede, vrijwel geheel herschreven, editie van verscheen, schetst Michiel Hegener zijn frustraties over de gemiste kansen op de Veluwe. Zo’n fraai natuurgebied, daar moeten we veel zuiniger op zijn. Zijn boek beschrijft waar het allemaal fout is gelopen, maar geeft ook aan wat de koers is die men moet volgen om de Veluwe de komende decennia te versterken. Niks Veluwe-op-1: de Veluwe moet op 10. Michiel Hegener deelt in de workshop zijn inzichten en gaat daarna in gesprek met zijn toehoorders. Hegeners denkbeelden prikkelen de fantasie en roepen op tot discussies waarbij hij het voordeel heeft dat hij de processen op de Veluwe al sinds geruimte tijd heeft gevolgd…

Nieuwsgierig geworden? Meer Workshoptitels zijn binnenkort beschikbaar. We rekenen op uw komst…