VeluweCongres op 19 april in Ermelo

Voor de derde keer organiseren we een VeluweCongres. In opdracht van de VeluweAlliantie werken VisitVeluwe en het VeluweTeam aan een boeiend programma en aan inspirerende deelsessies. Voor wie dat nog niet heeft gedaan kan zich aanmelden via de speciale website. Op donderdag 19 april bent u van harte welkom op ons jaarlijkse VeluweCongres, met dit jaar als thema: Versterk de Veluwe! De VeluweAlliantie nodigt u bij De Heerlickheijd van Ermelo in Ermelo. Vanaf 13.00 uur kunt u inlopen, om 13.30 uur beginnen de deelsessies. In de wandelgangen presenteren zich verschillende partijen, o.a. veel prijswinnaars van de Prijsvraag Veluwe die werd georganiseerd nadat de Veluwe €300.000 won bij de publieksverkiezing van Mooiste Natuurgebied van Nederland.

De sprekers

Tijdens het plenaire deel van 15.00 tot 17.00 uur worden drie presentaties gegeven. Wie kunt u verwachten?

Seger Baron van Voorst tot Voorst vertelt hoe Het Nationale Park De Hoge Veluwe werkt aan de balans tussen ecologie en econoie; over het winnen van de Europese prijs voor biodiversiteit en over de bouw van een nieuw publieksgebouw in het centrumgebied.

Dolly Verhoeven, hoogleraar in de Gelders geschiedenis, vertelt over de kansen die erfgoed biedt bij het versterken van beleving op de Veluwe.

 

Herre Dijkema, directeur VisitVeluwe, vertelt over de concrete plannen die er liggen voor de komende periode om de Veluwe sterk onder de aandacht te brengen van (potentiële) bezoekers.

 

De deelsessies

Van 13:30 uur tot 14:30 uur vinden verschillende deelsessies plaats. Kies vooraf waar u heen wil. U heeft de keuze uit:

Internationaal toerisme
Bastiaan Overeem, Programma Manager bij VisitVeluwe en Max Schreuder, Business Development Manager bij NBTC Holland Marketing nemen u samen mee in het thema ‘internationaal toerisme’. Bastiaan zoomt in op de ontwikkeling van het internationaal toerisme in het algemeen en wat dat betekent voor de Veluwe. Max neemt u mee in de ontwikkelingen op de Chinese markt en specifiek het China Lab waar VisitVeluwe innovatiepartner van is. 

Vieren van de vrijheid in 2019 en 2020
Op de Veluwe is de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog op verschillende plekken zichtbaar. Geen Nederlandse streek biedt zoveel mogelijkheden om 75 jaar vrijheid te vieren samen met inwoners en bezoekers. Reden voor de VeluweAlliantie om ‘Herdenken en vieren van de vrijheid’  aan te wijzen als icoon in 2019-2020. Hoe gaat de Veluwe in samenhang met het provinciale plan ‘Gelderland Herdenkt’ deze kans benutten?

Vitale Vakantieparken
De Veluwe Bekent Kleur. De Veluwe staat voor de opgave om het toeristisch aanbod aan te laten sluiten bij de vraag van de gast. Het Kwaliteitsteam van het Programma Vitale Vakantieparken werkt hier aan met een inmiddels grote groep ondernemers. De Projectleider van het Kwaliteitsteam Jan Lowin IJzerman en Rob van den Hazel, Programma Manager van Vitale Vakantieparken, gaan met de aanwezigen in gesprek om gezamenlijk de innovatiekracht van de Veluwe te versterken.

Betaalbaarheid recreatieve infrastructuur
Terreineigenaren willen graag meewerken aan de kwaliteit van de recreatieve infrastructuur op de Veluwe. Hoe gaan we de betaalbaarheid van de recreatieve infrastructuur organiseren? Luc Berris, Regionaal Ambassadeur van Natuurmonumenten gaat hier over in gesprek met de deelnemers.

Toeristische platforms Veluwe
Versterken van lokale toeristische samenwerking: hoe doe je dat? Bestuursleden en coördinatoren van Veluwse toeristische platforms wisselen ervaringen uit tijdens deze deelsessie over hoe zij de lokale samenwerking versterken. Ook bespreken we de barrières om daarin te groeien en hoe je die kunt doorbreken. Het doel is om van elkaar te leren en elkaar te helpen om meer te bereiken. Wie doet er mee?

Jongeren Adviesbureaus
Is het niet logisch om naar de ideeën van jongeren te luisteren, helemaal als het gaat over Veluwse vraagstukken die ook hun toekomst gaan bepalen? Ontdek nieuwe denkrichtingen en wordt geïnspireerd door de creatieve denkkracht van de Veluwse jongeren. Tien Jongeren Adviesbureaus pitchen en presenteren.

Geef vooraf aan welke deelsessie uw voorkeur heeft, dan kunnen wij hem goed voorbereiden! Dat kunt u doen als u zich aanmeldt voor het VeluweCongres.