Nieuw initiatief: ‘Uit Veluwe’ bezorgt echte Veluwse streekproducten thuis

Sinds maandag 13 april kunnen inwoners en bedrijven van de Veluwe ook de echte Veluwse streekproducten aan huis laten bezorgen. Het sympathieke initiatief ‘Uit Veluwe’ is bedacht door Pleuni Timmermans van Pleuni Doet en krijgt ondersteuning van de VeluweAlliantie.

Veel Veluwse voedselproducenten leveren normaal gesproken hun kwaliteitsproducten grotendeels aan de horeca op de Veluwe en in Gelderland. Nu mensen de komende periode veelal in- en rondom huis moeten blijven lopen de voorraden bij de producenten echter ongewenst op. Dit bracht Pleuni Timmermans op een idee en richtte ‘Uit Veluwe’ op om ondernemers te steunen. Een actie die aangesloten is bij de landelijke campagne onder de noemer “supportyourlocalsVeluwe”.

Timmermans sloeg hiervoor de handen ineen met elf producenten die het keurmerk “Erkend Veluws Streekproduct’ dragen, waaronder Bart Boon van biologisch Kalfshouderij Ecofields. Ecofields heeft al jarenlange ervaring en kennis van veilige opslag- en distributie van (gekoeld) voedsel. Maarten Soetens, platform ontwikkelaar van Woensdag.nl en marketeer Marieke Laméris van Proeflab Wageningen zegden hun medewerking in de opstart gratis toe, zodat ‘Uit Veluwe’ een snelle opstart kan krijgen.

Over de pakketten:
Er worden vooralsnog twee vaste pakketten aangeboden van leveranciers met het keurmerk ‘Erkend Veluws Streekproducent’. Er is een pakket van 49,95 euro en een pakket van 94,95 euro. Deelnemende producenten zijn: Ecofields met biologisch kalfsvlees, Brouwerij de Vlijt uit Apeldoorn met Schavuyt pils, Wijngaard de Telgt, Veluws bronwater uit de Steeg, Veluwse Cranberryjam, boerderij de Kolke uit Voors met sap, Imkerij ’t Haagje met Veluwse honing, De Lankerenhof met biologische eieren, boerderij de Schaapsheuvel in Drempt met biologisch rundvlees van de Hollandse runderrassen Lakenvelders en Blaarkoppen, de Ouwendorperhoeve uit Garderen met biologisch schapenkaas en vlees, boerderijwinkel de Nieuwenburgt uit Spankeren met brood- en
pannenkoekenmix, hachee, merquez en worst van biologische boederijwinkel de Nieuwenburgt uit Spankeren en IJs & Co uit Hoenderloo met ambachtelijke vanille-ijs.

Bestellen kan via www.uitveluwe.nl.