VisitVeluwe Express verbindt verblijf met beleving

Vanaf het paasweekend rijdt hij: de VisitVeluwe Express verbindt de recreatieparken om Hoenderloo en hotel De Cantharel in Ugchelen met museum Paleis het Loo en de twee grote recreatieparken in Apeldoorn, de Apenheul en de Koningin Julianatoren. Gasten van de recreatieverblijven kunnen met korting naar het museum en de attracties en hebben geen omkijken naar hun auto. Een experiment waar de ondernemers zelf een belangrijke rol in spelen!
Op de vroege morgen van zaterdag 15 april ging de bus voor het eerst op pad, officieel ingewijd door de Apeldoornse wethouder Johan Kruithof in het bijzijn van de Gelderse gedeputeerde Bea Schouten en Herre Dijkema, directeur van marketingorganisatie VisitVeluwe. Met zijn drieën reden zij natuurlijk een stukje mee!

Inspiratie voor de hele Veluwe

Bea Schouten, als gedeputeerde verantwoordelijk voor de Gebiedsopgave Veluwe, is enthousiast over dit experiment: “De VisitVeluwe Express dient twee doelen: we vergroten de aantrekkelijkheid van de Veluwe én we zijn zuinig op de natuur want we weren de auto’s. Bovendien voegt de bus een stukje toe aan de beleving van de vakantie op de Veluwe. Gezellig met een groep mensen de bus instappen en heerlijk genieten van wat Apeldoorn heeft te bieden met een geweldig museum en spannende attracties. Ik hoop dat het experiment slaagt! Niet alleen voor Hoenderloo en Apeldoorn, maar voor de hele Veluwe, want dan kan het een inspiratie zijn voor andere plekken op de Veluwe. Want door intensieve samenwerking zoals dat gebeurt in dit project, krijgen we die Veluwe op 1.”

Gezellig en goedkoper

Van 15 april tot eind september 2017 rijdt de VisitVeluwe Express op geregelde tijden. Het project heeft een looptijd van één jaar waarbij het streven is om ongeveer 20.000 gasten te vervoeren dit seizoen. De fraai vormgegeven touringcar is bedoeld voor de gasten van de recreatieparken in Hoenderloo, maar ook toeristen die ergens anders in de buurt van Hoenderloo verblijven, kunnen een kaartje kopen bij de receptie van één van de deelnemende recreatieparken. De tickets geven korting op de attracties en het museum en zijn inclusief het vervoer. Ook zijn er combitickets die, tegen een sterk gereduceerd tarief, toegang geven tot alle bezienswaardigheden en het vervoer.

Samenwerking

De VisitVeluwe Express wordt mogelijk gemaakt vanuit het programma Beter Benutten van de regio Stedendriehoek, in samenwerking met museum, attractieparken en de recreatieparken. Als de VisitVeluwe Express succesvol is, wordt er gezocht naar mogelijkheden om deze vorm van vervoer voort te zetten. De deelnemende recreatieparken in Hoenderloo zijn: Recreatiepark ’t Veluws Hof, Roompot Vakantiepark Hoenderloo, Veluwecamping De Pampel, Veluwecamping ’t Schinkel, Veluwepark Heideheuvel, Landal Miggelenberg en Van der Valk hotel Apeldoorn de Cantharel. De deelnemende attracties zijn: Apenheul, Koningin Julianatoren en Paleis Het Loo.