Vraag nu investeringsbijdrage voor jouw belevingsgebied aan

14 maart 2023 – Geen sterker merk van de Veluwe; iedereen ziet meteen beelden van herten, rust, ruimte, bossen, zandverstuivingen en heidevlakten voor zich. Maar er zijn ook andere kwaliteiten, die soms wat minder belicht en bekend zijn. Het gaat om gebiedseigen karakters, lokale accenten, verhalen en netwerken. We noemen ze belevingsgebieden.

Op de Veluwe onderscheiden we verschillende belevingsgebieden zoals industriële Veluwe, de Veluwse kust, Veluwezoom, pure Veluwe, ambachtelijke Veluwe, Veluwse natuurgeheimen, koninklijke Veluwe, Veluws verleden, de stille Veluwe en Veluwe remembers.

Belevingsgebieden dragen bij aan bestemmingsmanagement op de Veluwe: bezoekers spreiden in tijd en plek, zodat de druk op het Veluwemassief behapbaar blijft. Daarnaast is het mooie van deze belevingsgebieden, dat de initiatieven uit het gebied zelf komen.

Dus: ben jij dé initiatiefnemer die met een plan het thematisch aanbod van je Belevingsgebied op de Veluwe wil versterken? Zorg jij met jouw unieke idee voor een nieuw product (of dienst) wat aansluit bij de thematiek van de regio? Of ontwikkel je een goed bestaand idee verder door zodat dat net wat extra schwung biedt voor de bezoeker of gebruiker? Dan kom je in aanmerking voor een eenmalige investeringsbijdrage! Klik hier voor meer informatie.

Lees meer over het hoe en waarom van belevingsgebieden in het Masterplan Belevingsgebieden.