Vrijheidskrant ’75 Jaar Bevrijding’ wordt bewaarexemplaar

Deze week werd de Vrijheidskrant huis-aan-huis over de gehele Veluwe bezorgd. Oorspronkelijk bedoeld om alle evenementen en activiteiten rondom 75 Jaar Bevrijding in de regio onder de aandacht te brengen. Omdat het coronavirus roet in het eten gooide, besloot de redactie van de krant er een bewaarexemplaar met mooie verhalen van te maken.

“De krant was bedoeld als platform voor de vele organisaties die zich bezighouden met exposities, toneel- en muziekuitvoeringen en andere activiteiten
in het kader van ‘Gelderland Herdenkt – 75 jaar vrijheid’”, schrijft het team van Gelderland Herdenkt in een voorwoord. “Als een programmakrant, met een complete agenda. Dat laatste heeft nu niet zoveel zin. We hebben besloten deze krant toch uit te geven. Als steun aan de mensen achter de vele initiatieven. Gaan deze nú niet door, dan hopelijk op een later moment. Daarnaast willen we toch stilstaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog en samen 75 jaar vrede en vrijheid vieren, in welke vorm dan ook.”

De krant bevat prachtige verhalen over diverse Veluwe Remembersprojecten, waaronder Het Apeldoornse Bosch. Maar ook interviews met onder andere presentatrice Emma Wortelboer en burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch.

Heb je de krant niet ontvangen? Dan kun je deze hier online lezen: