Website ‘Gelderland Herdenkt’ klaar om te informeren

Vanaf woensdag 29 mei kan een ieder gebruik maken van de website Gelderland Herdenkt om zich te laten inspireren door de boeiende verhalen die er zijn rond de bevrijding van Gelderland. In een officiële plechtigheid spraken de verschillende betrokkenen over het proces van de laatste maanden en de verwachtingen van de komende periode. Van september 2019 tot en met de meimaand 2020 wordt er op verschillende manieren.

Tijdens de feestelijke opening in het Huis der Provincie werden verschillende betrokkenen bevraagd door gespreksleider Bob Roelofs. Zoals portefeuillehouder Peter Drenth en de kandidaat-gedeputeerde Peter van ’t Hoog (die de portefeuille ‘Vrijheid’ onder zijn hoede krijgt, naast de gebiedsopgave Veluwe). Stuurgroeplid Mark Sandmann werd gevraagd naar mooie voorbeelden van projecten op de Veluwe. De drijvende krachten Arina Rengelink en Marin Wiellersen werden even in de bloemen gezet.

In de website is een filmtrailer te vinden waarmee bezoekers kennis kunnen nemen van het brede verhaal dat verteld gaat worden met de verschillende evenementen van september 2019 tot en met mei 2020.