Wild van ‘Wild’…

Nog niet eens meer zoveel nachtjes slapen en heel Nederland kan kijken hoe wilde dieren op de Veluwe leven. De speelfilm ‘Wild’ is vanaf 1 februari te zien in de grote bioscopen. Mocht dat inderdaad het succes worden waar we op hopen, kan dat extra bezoek opleveren van de Veluwe en daar bereidt de Veluwe zich goed op voor.
Om enkele voorbeelden te geven: terreinbeherende organisaties en recreatiebedrijven schenken in hun media aandacht aan de film, met een gelijkluidende boodschap die gezamenlijk is ontwikkeld. Met terreinbeherende organisaties wordt geïnventariseerd welke wildobservatieplekken zich lenen om onder de aandacht van recreanten te brengen om zelf naar het wild te gaan kijken. Die plekken zijn straks terug te vinden op een speciale pagina op de website van VisitVeluwe. Ook kan men daar de activiteitenprogramma’s van alle terreinbeheerders vinden. Recreatieondernemers en terreinbeheerders worden aangemoedigd om arrangementen te maken die samenhangen met de film en die via VisitVeluwe onder de aandacht te brengen van het publiek.

Promotie

Verder wordt er gewerkt aan de promotie van de film. De filmposter is beschikbaar en ook de trailer is te zien op sociale media en de websites van bedrijven op de Veluwe. VisitVeluwe heeft speciaal voor de gelegenheid een promotiekit gemaakt waar men gebruik van kan maken: achtergrondinformatie om in de eigen documentatie te verwerken, maar ook schitterende foto’s. Intussen hebben we André van Duin al voorbij zien komen in De Wereld Draait Door om te vertellen hoe hij het inspreken van de commentaarstem heeft beleefd. De muziek bij de film is gecomponeerd door Matthijs Kieboom en is ingespeeld door Het Gelders Orkest. Dat past perfect bij de ambitie van het orkest om zoveel mogelijk mensen te raken en bij de passie voor klassieke muziek over te brengen op mensen van alle leeftijden in Gelderland en daarbuiten.

Uit het persbericht

In WILD volgen we gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. We zien de dieren jongen krijgen, en die jongen opgroeien naar volwassenheid. Kleinere rollen zijn er voor de raaf, de buizerd en de ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. André van Duin verzorgt de voice-over van deze prachtige natuurfilm, en is naar eigen zeggen trots dat hij zijn stem hiervoor heeft mogen verlenen. Al met al zijn het spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat filmer Luc Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn.
Regisseur: Luc Enting
Producent: PVPictures
Coproducent: AVROTROS
Voice-over: André van Duin
Genre: Natuurfilm
Lengte: 80 minuten
Kijkwijzer: vanaf zes jaar
De film is mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Filmfonds, CoBo, AVROTROS, de provincie Gelderland, VisitVeluwe, flink wat Veluwse gemeenten, Het Gelders Orkest, Arcadis en Panasonic.