Win tot €50.000,- om de Veluwe te versterken

Binnenkomen op de website

Het winnen van de verkiezingen van het mooiste natuurgebied van Nederland leverde een geldprijs op. De Bestuurlijke Begeleidingscommissie Veluwe heeft de wens uitgesproken dat deze €300.000,- grotendeels wordt gebruikt om initiatieven vanuit de Veluwe uit te lokken. Na de nodige voorbereidingen daarvoor is deze week de website www.prijsvraagdeveluwe.nl beschikbaar.

Via de website worden bewoners en organisaties geprikkeld om ideeën in te brengen. Niet alleen ideeën om de recreatie te versterken worden gewaardeerd, maar ook die zich meer richten op het beschermen van de natuur. En daarnaast kunnen ideeën ook betrekking hebben op het verbeteren van de ‘beleving’ van de Veluwe en alles wat daar valt te zien en te beleven.

Zover zaten we op 14 juli af van de deadline!

Er zijn spelregels voor opgesteld die allemaal terug te vinden zijn op de website, maar de belangrijkste is dat ideeën op tijd moeten worden aangeleverd. Vóór 30 september moeten de ideeën binnen zijn. Dan worden ze beoordeeld (criteria ook op de website) en kan men winnen in twee etappen. Men kan zelf in de prijzen vallen met het idee én daarnaast kan het idee worden gekozen om verder te worden gebracht om uit te voeren. Ook daar is budget voor beschikbaar gesteld.

Prijzengeld…

De beste tien inzendingen winnen elk  €1000,- aan prijzengeld. Het prijzengeld is netto en vrij te besteden.

… én budget om uit te voeren

Naast het prijzengeld maken winnaars kans op een bedrag van €5000 tot maximaal €50.000,- om het idee te realiseren. Voor iedereen die een idee heeft geldt: bezoek de website om de voorwaarden goed te lezen en zorg ervoor dat het idee vóór 30 september is ingediend… Iedereen zonder winstoogmerk (inwoners, recreanten, studenten, instellingen, verenigingen en stichtingen) kan deelnemen. De grootste winnaar van deze prijsvraag is de Veluwe zelf!

Update: op woensdag 13 september (nog 17 dagen te gaan) zijn er 62 inzendingen binnen!